Selecteer een pagina

Visie

Vergeet uw HR-bril, kijk met een ROI-bril

 

Het rekensommetje is simpel. De beste salesleider vinden is de investeringsbeslissing die u het meeste rendement oplevert dit jaar. Niets anders.

Een topsalesleider vertaalt uw bedrijfsstrategie naar de markt, vergroot de effectiviteit van het salesteam en creëert waarde in een ongekende technologische, sociaal-maatschappelijke, ecologische en economische dynamiek.

Wie u aanneemt voor een leidende salespositie is dus meer dan een wervingsvraagstuk. Het is een investeringsbeslissing met impact op de hele organisatie.

Personnel Psychology

Evidence Based

Onderzoek (O’Boyle & Aguinis, 2012) laat zien dat de zogenaamde ‘norm of normality’ niet juist is en dat in plaats daarvan toptalent zich inderdaad in de longtail bevindt. Talent is niet ‘normaal verdeeld’ rondom een gemiddelde. Integendeel, er zijn aanzienlijk meer laag- dan hoog getalenteerden en de verschillen tussen “the best and the rest” zijn gigantisch (zie hiernaast staande figuur).

Volgens McKinsey onderzoek kan toptalent tot wel 800% productiever zijn dan gemiddeld (link). Met andere woorden, iets in een week realiseren wat een gemiddelde medewerker twee maanden kost. Bij SalesQuarters snappen we toptalent en hun specifieke wensen als geen ander. Toptalent werven en selecteren is een vak apart (link). Deze expertise en ervaring maakt ons de specialist in de werving en selectie van toptalent.