Selecteer een pagina

SUCCESVOL BINNENHALEN VAN TOPTALENT

EEN ONMISBAAR BOEK VOOR IEDEREEN DIE KANDIDATEN INTERVIEWT

BEKIJK NU HET INTERVIEW BIJ BNR NIEUWSRADIO

EEN ONMISBAAR BOEK VOOR IEDEREEN DIE KANDIDATEN INTERVIEWT

Het binnenhalen van toptalent is één van de belangrijkste management competenties aan het worden op alle niveaus in de organisatie. Natuurlijk moet er geselecteerd worden in een interview.

 

Steeds meer managers begrijpen echter dat in gesprekken met toptalent hun focus moet liggen op werven. Weinigen weten dat de echt goede kandidaten op een compleet andere manier aangesproken moeten worden dan gewoon goede kandidaten.

 

De huidige Nederlandse arbeidsmarkt raakt steeds verder gespannen en talent aantrekken is een groeiende uitdaging. Tegelijkertijd krijgt talent een steeds prominentere rol in de strategie van organisaties, die snel en wendbaar moeten meebewegen met de veranderingen in hun markten. Managers worden steeds afhankelijker van talent om hun doelen te bereiken. Dit maakt het gevecht om talent heftiger dan het in jaren is geweest.

Executive search
Executive-at-work

VERGEET NORMALE SOLLICITATIEGESPREKKEN

IN SUCCESVOL BINNENHALEN VAN TOPTALENT LEES JE WANNEER JE ALLES WAT EEN GEWOON SOLLICITATIEGESPREK GOED MAAKT TERZIJDE MOET SCHUIVEN EN WAT JE MOET DOEN ALS JE ZEKER WEET: DEZE TOPPER MOET HIER KOMEN WERKEN.

SUCCESVOL BINNENHALEN VAN TOPTALENT HEEFT VIJF HOOFDSTUKKEN

1 TOPTALENT IS ANDERS – WAT ZIJN TOPTALENTEN EN WAAROM ZIJN ZE ZO WAARDEVOL?

 

Managers zijn het erover eens dat er weinig zaken zo belangrijk zijn als het binnenhalen van de getalenteerdste mensen. Net zoals de allerbeste voetballers ter wereld de clubs meestal voor het uitkiezen hebben, kunnen de allerbeste professionals vaak kiezen bij welk bedrijf ze gaan werken.

2 HOE EEN TOPTALENT NAAR ZICHZELF KIJKT

 

In dit hoofdstuk gaan we in op een belangrijk kenmerk van toptalent dat hen onderscheidt van normaal talent, namelijk zelfperspectief: een toptalent kijkt anders naar zichzelf dan een normaal talent. Het is onder andere dit zelfperspectief dat verklaart waarom een toptalent zich op de drie in het vorige hoofdstuk genoemde kenmerken onderscheidt van een normaal talent.

3 EEN TOPTALENT VERKOOPT ZICHZELF NIET

 

Een topspeler staat waarschijnlijk op het veld en zit niet op de bank. Het is uiteraard geen wet van Meden en Perzen, maar wij gaan uit van de veronderstelling dat toptalent zelden actief op zoek is naar een baan. Dat wil uiteraard niet zeggen dat zij niet latent zoekend zijn. Toptalenten hebben dus in een gesprek met een hiring manager weinig te verliezen. Dit is vrij fundamenteel, want het zorgt voor een andere state of mind van de kandidaat.

 

4 HOE EEN TOPTALENT NAAR DE WERELD OM HEM HEEN KIJKT

 

In de voorgaande hoofdstukken is besproken waaraan een 9 te herkennen is en hoe een 9 verschilt van een 7. Een volgend belangrijk aspect waaraan een 9 te herkennen is, is diens visie op de wereld om hem heen. Waar we in het tweede hoofdstuk hebben uitgelegd hoe toptalenten en gewone talenten van elkaar verschillen in de manier waarop ze naar binnen kijken, behandelen we hier het verschil in hoe zij naar buiten kijken.

 

5 HOE EEN TOPTALENT NAAR JOU KIJKT

 

‘Ik heb niet (meer) het gevoel dat ik van mijn manager kan leren’ is een van de meest voorkomende opmerkingen die wij te horen krijgen van toptalenten die niet per se actief, maar wel latent op de arbeidsmarkt om zich heen kijken. Tot nu toe is vooral aangegeven hoe een 9, in vergelijking met een 7, kijkt naar de wereld om hem heen en naar zichzelf, maar in dit hoofdstuk gaan we in op hoe een 9 kijkt naar jou als gesprekspartner. Het is voor een 9 namelijk erg belangrijk wie er als hiring manager tegenover hem zit.

WAT ER WORDT GEZEGD OVER SUCCESVOL BINNENHALEN VAN TOPTALENT

In een digitalere wereld stijgt de waarde van toptalent exponentieel. Het aantrekken en ontwikkelen van talent is geen transactie. Dit is een verbinding. Dit boek geeft erg goede nieuwe inzichten hoe dit te realiseren.

Henk Jan Gerzee

Royal Schiphol Group, Chief Digital Officer

Een krachtig boek dat direct is toe te passen in interviews met kandidaten. Na het lezen ervan zul je je gesprekken met toptalent echt anders gaan doen.

Jeroen Pietryga

Co-Founder, Mobuyou

De regel van de ‘vital few’ stelt dat 20% van uw workforce verantwoordelijk is voor 80% van output van de organisatie; meer dan voldoende reden om dit boek in één ruk door te nemen: disruptieve en tevens originele boodschap, direct toepasbaar in de praktijk, en grondig onderbouwd. Een must voor wie A-spelers wil aanwerven!”

Prof. dr. Dirk Buyens

Professor of HR, Vlerick Business School

We onderschrijven allemaal het belang van mensen in onze bedrijven. Maar vaak besteden we te weinig aandacht aan de people practices die essentieel zijn voor waarde creatie in het bedrijf. Het aantrekken van mensen is er zo een. Dit boek wijst een gave andere weg om juist die talenten binnen te halen die echt het verschil maken.

Hein J M Knaapen

Chief HR Officer, ING

Mensen maken het verschil: Dit boek biedt nieuwe inzichten in de manier waarop je toptalent aan je organisatie bindt.

Sander van der Laan

CEO, Action

Dit is een uniek boek met een daadwerkelijk andere boodschap. Niet het zoveelste boek dat gaat over talent, maar goed onderbouwde praktische handreikingen om succesvoller in interviews de connectie te maken met toptalent

Pieter Saman

CEO, Bever

Met de huidige druk op de arbeidsmarkt wordt het steeds moeilijker voor bedrijven, om echt talent binnen te halen. Talenten weten dit, maar erkennen bedrijven dit probleem voldoende? Dit boek geeft zeer goede inzichten in hoe bedrijven zich verder kunnen ontwikkelen en voorbereiden op deze huidige en zeker toekomstige challenge. Inzichten en praktische toepasbare tips, om je als bedrijf voor te bereiden op de Talent challenge!

Stephan van Kuik

VP Sales / Business Development Director, Dairy, UK, Ireland, Belgium, Luxembourg, Netherlands, Danone

OVER DE AUTEURS

Bart Dietz is oprichter van SalesQuarters, voormalig partner van Career Openers en als Assistant Professor HRM verbonden aan de Rotterdam School of Management – Erasmus Universiteit.


Rainier Beelen, is partner van Career Openers. Samen hebben ze ruim twintig jaar ervaring in het werven, selecteren en begeleiden van toptalent.

Executive search

Contact opnemen

SalesQuarters, Herengracht 514, 1017 CC Amsterdam

Tel +31 (0)20-2384121

adinda.hartenberg@salesquarters.nl

Contact Formulier